Cauta in site:
Cautare in Clinica Micomi

Citologia “automatizata”

Ce este citologia in mediu lichid cu precitire automatizata?

Este cea mai avansată tehnologie din clasa de echipamente medicale dedicate citologiei, care a fost dezvoltată nu numai pentru a obține un spot de celule mai frumos, mai limpede și mai reprezentativ, ci pentru ca frotiul citologic să poată fi precitit automat de un analizor de imagini.

Frotiurile citologice se obțin din recipientul cu mediu lichid printr-un mecanism complet automat, sunt colorate standardizat automat, după care sunt analizate computerizat de ThinPrep Imaging System, care semnalează prezența celulelor cu anormalități pe baza măsurării conținutului în ADN al acestora. Urmează apoi analiza sau „citireaˮ umană a fiecărui frotiu în parte de către specialiști cu experiență în citologie, care utilizează microscoape automate inteligente, capabile să localizeze celulele identificate de sistemul automat. În acest fel, atenția specialiștilor este focalizată asupra celulelor care contează cel mai mult în formularea diagnosticului.

Diagnosticul final rămâne un raționament uman.

Interpretarea frotiurilor citologice asistată de computer este astfel o combinație interactivă între expertiza umană și cea mai avansată tehnologie și reprezintă noul standard internațional în citopatologie care îi conferă acuratețe și eficiență sporite.

Din dorința de a oferi pacientelor noastre cel mai înalt standard de calitate imaginat și practicat până în prezent în lume în citologia colului uterin, Micomi a asimilat în anul 2011 ThinPrep Imaging System și este singurul laborator din România care oferă aceast soluție profesională în România.