Cauta in site:
Cautare in Clinica Micomi

Despre Clinica Micomi

Clinica Micomi este un centru de referinţă multidisciplinar supraspecializat în patologia precanceroasă a colului uterin.
Filozofia Clinicii Micomi este următoarea:
În domeniul precancerului cervical, evaluarea eficientă a riscului de boală presupune o abordare medicală pluridisciplinară, iar conduita care decurge din această evaluare este foarte diferită de la o persoană la alta. Astfel, cu dorința de a optimiza atitudinea medicală, ne străduim la fiecare caz în parte, fie că este vorba de o pacientă cunoscută direct sau doar de o probă de laborator primită din afara Clinicii, să integrăm datele medicale cunoscute și să personalizăm rezultatele investigațiilor.

Clinica Micomi reunește următoarele departamente:

 

Departamentul clinic de colposcopie
Se adresează pacientelor care doresc să prevină apariţia cancerului de col uterin sau care trec prin dificila experienţă de elucidare şi acceptare a unui diagnostic delicat.
Expertiza medicală şi dotarea tehnică a Clinicii sunt dublate permanent de o grijă specială pentru derularea consultaţiilor într-o atmosferă caldă, discretă şi confortabilă, în care pacientele să se bucure de respectul, atenţia personală, dedicaţia şi empatia cuvenite.
Serviciul complementar de ecografie completează diagnosticul cu date referitoare la patologia endocolului, uterului, ovarelor şi a altor organe.
 
Departamentul laboratoare
Clinica noastră este singurul centru privat din Romania în care se pot realiza clasic şi prin cele mai noi tehnologii, cu control internaţional de calitate, toate investigaţiile necesare pentru diagnosticul şi supravegherea pacientelor cu patologie de col uterin și anume:
– diagnostic citologic – convenţional şi în mediu lichid cu tehnica de pregătire automată şi asistență computerizată
– diagnostic imunocitochimic – dublă imunocitomarcare simultană p16/Ki-67 – CINtec plus
– diagnostic histopatologic şi imunohistochimic
– diagnostic molecular pentru identificarea HPV
– diagnostic microbiologic
 
Departamentul pentru diagnostic la distanță
Clinica noastră dezvoltă cu succes un sistem eficient de colaborare cu peste 250 de centre medicale, cabinete şi medici ginecologi din Bucureşti şi alte 30 oraşe din ţară. Acesta constă în examinarea probelor recoltate de medici ginecologi din afara Clinicii, precum şi în realizarea unui consult de colposcopie videoasistată la distanţă, via internet.
Succesul acestei colaborări se bazează pe competenţă şi seriozitate.
Elementul cheie care dă valoare activității noastre medicale este multidisciplinaritatea echipei Clinicii Micomi. Medicii ginecologi, anatomo-patologi, de laborator și biologii Clinicii Micomi specializați în patologia colului, cu o lungă experiență de echipă, contribuie la aceste rezultate cu expertiza proprie și conlucrează zi de zi pentru a oferi concluzii care să permită adoptarea deciziilor medicale adecvate, benefice pentru fiecare pacientă în parte.
Calitatea excepţională a serviciilor medicale oferite şi asimilarea promptă a noutăţilor tehnice şi conceptuale de către o echipă de profesionişti autentici au adus Clinicii noastre o excelentă reputaţie la nivel naţional.
 
În afara activității medicale propriu-zise, echipa medicală a Clinicii Micomi animă în fiecare an conferințe de educație medicală continuă dedicate patologiei colului uterin, care sunt apreciate de medicii ginecologi pentru modul interactiv de prezentare și discutare a conceptelor noi prin intermediul unor cazuri clinice reale și bogat ilustrate multidisciplinar.
Sperăm ca întâlnirea Dumneavoastră cu noi să fie cât mai plăcută şi utilă!